Pizza de casa cu mozzarella si salam
PrinteazaPizza de casa cu mozzarella si salam din: faina, ulei, zahar, drojdie, sare, suc de rosii, mozzarella, salam, ceapa, ardei.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 3 linguri ulei
- o lingură zahăr
- un pliculeţ drojdie uscată
- un praf sare
Pentru garnitură:
- 2 linguri suc de roşii
- 150 g mozzarella
- 150 g salam
- o ceapă roşie
- 6 ardei graşi micuţi
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făi¬na cu sarea şi drojdia si se adau¬gă uleiul si zahărul. După ce s-a obţinut un aluat omogen, se acoperă cu un şervet si se lasă 30 de minute să crească.
Se întinde aluatul pe masa presărată cu putină făină şi apoi se transferă în tava de copt.
Se unge cu suc de roşii, se pun mozzarella, salamul si ardeii. Se coace 20 de minute şi se aduce la masă cu ceapă roşie fin tăiată.
Pofta buna!