Pizza de casa cu ton
PrinteazaPizza de casa cu ton din: faina, ou, sare, apa minerala, ulei, drojdie, ton, zeama de lamaie, ardei, masline, busuioc, mozzarella, ciuperci, sare, piure de rosii.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- un ou
- sare
- 100 ml apă minerală
- 30 ml ulei
- 20 g drojdie
Pentru ornat:
- 250 g ton
- zeamă de lămâie
- un ardei
- 200 g măsline
- busuioc
- 200 g mozzarella
- 3-4 ciuperci
- sare
- piper
- 100 g piure de roşii
Mod de preparare
Se cerne făina, se adaugă sarea, oul, uleiul, apa si drojdia înmuiată în apă călduţă. Se frământă bine apoi se iasă să crească la căldură.
Separat, se spală ciupercile şi se taie feliuţe. Tonul se stropeşte cu zeama de lămâie. Se taie mozzarella cubuleţe şi ardeiul se feliază.
Se unge tava cu puţin ulei.
Se întinde aluatul şi se aranjează în tavă. Se presară ingredientele, se adaugă sosul şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se porţionează şi se ornează cu busuioc verde.
Pofta buna!