Pizza de post cu ciuperci
PrinteazaPizza de post cu ciuperci din: faina, apa, sare, bicarbonat, cascaval vegetal, galbiori, ceapa verde, patrunjel, oregano, sare, piper.
- 300 g făină de grâu integrală
- 150 ml apă
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- 150 g caşcaval vegetal
- 1 borcănel de gălbiori muraţi
- ceapă verde
- pătrunjel
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sarea şi bicarbonatul. Adaugă treptat apă, până când obţii un aluat de consistenţa unuia de pâine.
Acoperă şi lasă-l într-un loc cald circa o jumătate de oră. împarte-l în bucăţi şi întinde lipii cu sucitorul. Pune fiecare lipie într-o cratiţă încălzită, la foc mic, fără ulei.
Coace-le 3-4 minute pe fiecare parte. Cât sunt calde, rade deasupra caşcaval şi ornează-le cu gălbiori (scurşi), ceapă verde, pătrunjel şi oregano.
Pofta buna!