Aripioare de pui cu ierburi aromate din: parmezan, oregano, patrunjel, sare, margarina, aripioare de pui. Ingrediente: 200 gr parmezan 2 lingurite oregano 4 lingurite patrunjel 1 lingurita sare 2 linguri margarina 1 kg aripioare de pui Mod de preparare: Intr-o tava asezati hartie de copt. Topiti margarina si pregatiti aripioarele. Intr-un bol amestecati […]
Pizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano
PrinteazaPizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano din: făină, drojdie, sare, ulei de masline, lapte, mozzarella sau parmezan, măsline fără sâmburi, ardei gras, roşii, ketchup dulce, ciuperci, oregano, maghiran, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 50 g drojdie
- sare
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 150 ml lapte
topping:
- 300 g mozzarella sau parmezan
- 200 g măsline fără sâmburi
- 150 g ardei gras
- 4-5 roşii
- 150 g ketchup dulce
- 400 g ciuperci
- oregano
- măghiran
- piper
- sare
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano: Cerni făina într-un castron, iar în mijloc pui laptele călduţ, în care ai dizolvat sarea, drojdia şi puţin ulei. Frământaţi un aluat omogen, pe care îl laşi să dospească, timp de 30 de minute.
Tai atât măslinele, cât şi ciupercile în felioare. Căleşti puţin ciupercile în 2 linguri de ulei, până scad.
Ungi tava cu uleiul rămas, întinzi aluatul sub forma unui disc şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi îl laşi să dospească la cald, timp de 10 minute.
Ungi aluatul cu ketchup, presari ciupercile scurse, măslinele, măghiranul, oregano, ardeiul tăiat feliuţe, roşiile tăiate rondele, piper, sare şi 150 g mozzarella.
Coci pizza la foc mediu, în cuptorul preîncâlzit, pentru 20 de minute. In ultimul minut de coacere, presari şi restul de mozzarella.
Când scoţi pizza din cuptor, o porţionezi cu ajutorul unei rozete şi o aduci la masă împreună cu ketchup şi piper.
Pofta buna!
Aripioare de pui cu ierburi aromate