Pizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano

Printeaza

Pizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano din: făină, drojdie, sare, ulei de masline, lapte,  mozzarella sau parmezan, măsline fără sâmburi, ardei gras, roşii, ketchup dulce, ciuperci, oregano, maghiran, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente: Pizza_de_vara_cu_rosii_ciuperci_maghiran_si_oregano

  • 600 g făină
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 150 ml lapte

Pentru topping:

  • 300 g mozzarella sau parmezan
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 150 g ardei gras
  • 4-5 roşii
  • 150 g ketchup dulce
  • 400 g ciuperci
  • oregano
  • măghiran
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc pui laptele călduţ, în care ai dizolvat sarea, drojdia şi puţin ulei. Frământaţi un aluat omogen, pe care îl laşi să dos­pească, timp de 30 de minute.

Tai atât măslinele, cât şi ciupercile în felioare. Căleşti puţin ciupercile în 2 linguri de ulei, până scad.

Ungi tava cu uleiul rămas, întinzi aluatul sub forma unui disc şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi îl laşi să dospească la cald, timp de 10 mi­nute.

Ungi aluatul cu ketchup, presari ciupercile scurse,  măslinele, măghiranul, oregano, ardeiul tăiat feliuţe, roşiile tăiate rondele, piper, sare şi 150 g mozzarella.

Coci pizza la foc mediu, în cuptorul preîncâlzit, pentru 20 de minute. In ulti­mul minut de coacere, presari şi restul de mozza­rella.

Când scoţi pizza din cuptor, o porţionezi cu ajutorul unei rozete şi o aduci la masă împreună cu ketchup şi piper.

Pizza de vara cu rosii, ciuperci, maghiran si oregano

Pizza_de_vara_cu_rosii_ciuperci_maghiran_si_oregano

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.