Pizza delicioasa Capricciosa

Printeaza

O reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare, ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre.

Ingrediente:Pizza delicioasa Capricciosa

  • 400 g făină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 300 g pulpă de roşii
  • 250 g mozzarella
  • 10 anghinare conservate
  • 70 g ciupercuţe conservate
  • 6 fileuri anşoa
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 linguri capere
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Taie mozzarella felii . Toacă mai mare pulpa de roşii, pune-o într-un castron, adaugă 2 linguri de ulei, un praf de sare şi amestecă bine toate ingredientele.

Intinde aluatul într-o foaie de grosime uniformă, pune-o într-o tavă unsă cu ulei şi aşază deasupra un strat uniform de roşii, lăsând o margine de circa 1 cm.

Pune deasupra anghinarele tăiate sferturi, fileurile de anşoa, ciupercuţele, măslinele, caperele, feliile de mozzarella şi stropeşte-o cu uleiul rămas.

Coace pizza 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220° C şi serveşte-o fierbinte.

Pizza Capricciosa

Pizza delicioasa Capricciosa

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.