Pizza delicioasa Capricciosa
PrinteazaO reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare, ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre.
- 400 g făină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 300 g pulpă de roşii
- 250 g mozzarella
- 10 anghinare conservate
- 70 g ciupercuţe conservate
- 6 fileuri anşoa
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 2 linguri capere
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Taie mozzarella felii . Toacă mai mare pulpa de roşii, pune-o într-un castron, adaugă 2 linguri de ulei, un praf de sare şi amestecă bine toate ingredientele.
Intinde aluatul într-o foaie de grosime uniformă, pune-o într-o tavă unsă cu ulei şi aşază deasupra un strat uniform de roşii, lăsând o margine de circa 1 cm.
Pune deasupra anghinarele tăiate sferturi, fileurile de anşoa, ciupercuţele, măslinele, caperele, feliile de mozzarella şi stropeşte-o cu uleiul rămas.
Coace pizza 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220° C şi serveşte-o fierbinte.
Pizza Capricciosa
Poftă bună!