Pizza cu dovlecei si măsline
PrinteazaPizza cu dovlecei si măsline din: faina, malai, drojdie, zahar tos, apa, pasta de tomate, rosii cherry, dovlecel, masline, ardei capia, branza telemea, ulei de masline, sare, piper, oregano.
- 400 g faina
- 100 g malai
- 25 g drojdie
- o lingurita cu zahar tos
- 325 ml apa
- pasta de tomate
- 200 g rosii cherry
- un dovlecel
- 100 g masline feliate
- doi ardei capia
- 200 g branza telemea
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun drojdia, zahărul tos, puţină apă călduţă, o linguriţă cu sare şi o lingură cu ulei de măsline. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute. Se toarnă peste făină, se adaugă restul de apă călduţă şi se frământă.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Dovlecelul se spală, se taie rondele subţiri, se condimentează şi se prăjeşte două minute, in restul de ulei impreuna cu ardeii capia taiati rondele.
Se imparte aluatul in patru bucati, li se da o forma de cerc si se asza pe o tava presarat cu faina. Se ung cu doua linguri cu pasta de tomate amestecata cu putin ulei, sare, piper si oregano tocat si se asaza deasupra legumelor prajite.
Se adaza rosiile taiate in jumatati, se presara maslinele feliate, telemeaua taiata cuburi si maslinele. Se coc la foc mediu 25-35 de minute si se servesc imediat. Pentru cine doreste, dovlecelul si ardeii se pot folosi si cruzi.
Pizza cu dovlecei si măsline
Pofta buna!