Pizza cu dovlecei si sos de rosii
PrinteazaPizza cu dovlecei si sos de rosii din: faina, lapte, apa, zahar, malai, drojdie, dovlecei, masline, fulgi de rosii, branza telemea, ulei de masline, sos pesto, sare, piper, busuioc, sos de rosii.
- 500 g faina
- 125 ml lapte
- 125 ml apa
- zahar
- 50 g malai
- 20 g drojdie
- doi dovlecei
- 200 g masline feliate
- 30 g fulgi de rosii
- 300 g branza telemea mai dulce
- 75 ml ulei de masline
- 100 g sos pesto
- sare
- piper
- busuioc
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-un bol împreună cu o linguriţă cu zahăr şi laptele călduţ. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător, se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina rămasă.
Se adaugă apa călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă cu sare, două linguri cu ulei şi mălaiul.
Se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul.
Se împarte aluatul în patru şi se modelează sub formă de lipii. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt stropită cu ulei şi se ung cu sos pesto.
Deasupra se pun rondele de dovlecei, se presară fulgii de roşii şi măslinele feliate.
Se stropesc cu ulei, se condimentează şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până ce aluatul a devenit auriu pe mar¬gini, se presară brânza telemea rasă şi se mai ţin cinci minute în cuptor.
Se servesc fierbinţi sau reci, simple sau cu sos de roşii picant.
Pizza cu dovlecei si sos de rosii
Pofta buna!