Pizza cu dovlecei

Printeaza

Pizza cu dovlecei din: faina, drojdie, apa minerala, dovlecel, ceapa verde, pasta de tomate, masline feliate, ardei capia, branza tofu, oregano, sare, piper, ulei de masline, sos picant.

Ingrediente:Pizza_cu_dovlecei

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 250 ml apa minerala
  • un dovlecel
  • ceapa verde
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 100 g masline feliate
  • doi ardei capia
  • 300 g branza tofu
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sos picant

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol împeună cu puţină apă minerală, mierea şi puţină sare. Se presară piper după gust, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute.

Făina rămasă se pune într-un bol mai mare, se toarnă în mijloc apa rămasă, drojdia dospită, două linguri cu ulei de măsline şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul. Se întind patru blaturi rotunde, se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se mai lasă să crească cinci minute.

Se ung cu pasta de tomate, se condimentează şi se presară oregano tocat. Se aşază din loc în loc felii subţiri de dovlecel şi felii de ardei capia, măsline şi cuburi de brânză tofu.

Se presară oregano, se ung marginile hiaturilor cu ulei şi se coc la foc mediu 30 de minute sau până devin aurii.

Se serveste fierbinte simpla sau cu sos picant.

Pizza cu dovlecei

Pizza_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.