Pizza cu dovlecel, masline si rosii
PrinteazaPizza cu dovlecel, masline si rosii din: făină, zahar, sare, drojdie uscata, ulei de masline, oregano, masline, dovlecei, ardei rosu, rosii sau rosii uscate, mozzarella.
- 300 g făină
- câte 1/2 linguriţă zahăr şi sare
- 1 plic drojdie uscată
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit de oregano
Pentru topping:
- 200 g măsline
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei roşu
- 2 roşii sau 3 linguri roşii uscate
- 100 g mozzarella
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide cu 3 linguri ulei şi apă călduţă.
Omogenizezi amestecul şi îl frămânţi puţin, îl presari cu puţină făină, îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească la cald. Pentru topping, cureţi dovleceii şi ardeiul.
Tai măslinele în felioare, dovleceii şi roşiile în rondele fine, iar ardeii în fâşii subţiri. Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul pentru pizza sub forma unui disc mare cât tava (30-32 cm).
Tapetezi cu aluat forma pentru pizza, în prealabil unsă cu uleiul rămas.
Presari legumele, după care coci pizza timp de 10 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Scoţi forma, presari mozzarella şi continui coacerea pentru încă 5 minute, la foc mic.
Pentru şcoală, ambalezi porţia în folie, după ce s-a răcit complet. O poţi unge sau nu cu un strat fin de ketchup.
Pofta buna!