Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci
PrinteazaPizza cu dovlecel, sunca si ciuperci din: făină integrală, făină albă, drojdie, lapte, apa, ulei de masline, zahar, sare, bulion sau pastă de roşii, oregano uscat, busuioc uscat, şuncă ţărănească sau prosciutto, dovlecel, caşcaval sau mozzarella, ardei, ciuperci.
- 200 g făină integrală
- 300 g făină albă
- 1/2 cub drojdie
- 100 ml lapte
- 150 ml apă
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 1/2 lingură sare
Pentru sos:
- 200 ml bulion sau pastă de roşii
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură busuioc uscat
Pentru topping:
- 100-200 g şuncă ţărănească sau prosciutto
- 1 dovlecel tânăr
- 200 g caşcaval sau mozzarella
- 1 ardei
- 200 g ciuperci
Mod de preparare:
Faci o maia din lapteje călduţ, drojdie şi zahăr şi o laşi să crească aproximativ 10 minute.
Intre timp, cerni făina albă într-un castron încăpător, pui peste ea făina integrală, sarea şi amesteci.
Torni maiaua în mijlocul făinii şi amesteci compoziţia cu mâinile.
In funcţie de consistenţa dorită, poţi să mai adaugi puţină apă.
Când ai obţinut un aluat maleabil, care nu se lipeşte de vas, formezi două sfere pe care le laşi să dospească între 2 şi 24 de ore, după preferinţă, în castroane unse cu ulei de măsline.
Stropeşti şi aluatul cu 2-3 linguri de ulei. După ce aluatul a crescut, îl întinzi direct în tava de 30×40 cm, dându-i forma cu ajutorul degetelor.
Amesteci bulionul cu busuioc şi oregano.
Ungi aluatul cu acest amestec, iar deasupra pui felii de şuncă, rondele de dovlecel presărate cu sare, felii de ciuperci şi de ardei.
în cuptorul preîncălzit la 200°C, introduci tava şi coci pizza 1,0-15 minute.
Scoţi tava, presari caşcaval sau felii de mozzarella şi continui coacerea 1/4 oră.
Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci
Pofta buna!