Pizza cu dovlecel
PrinteazaO reteta de pizza cu dovlecel din: ou, drojdie, faina, sare, lapte, dovlecei, usturoi, ulei de masline, branza feta, smantana si oua.
pentru aluat:
- un ou
- 25 g drojdie
- 250 g faina
- un praf de sare
- 100 ml lapte
pentru umplutura:
- 2 dovlecei
- 2 fire de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g branza feta
- 150 ml smantana
- 2 oua
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ si cu o lingură de făină. In făina cernută se pun sarea, oul, laptele şi maiaua. Se încorporează toate ingredientele, iar coca se lasă la dospit.
Dovleceii şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei, apoi se lasă să se înăbuşe. Se întinde foaia de pizza în formă şi se aşază dovleceii căliţi. Se bat ouăle cu smântână şi se toarnă pe deasupra.
Se presară brânza feta şi se bagă în cuptorul încins. Se serveşte cu roadele de usturoi.
Pizza cu dovlecel
Pofta buna!