Pizza fara gluten
PrinteazaPizza fara gluten din: cartofi, smantana, oua, faina, parmezan, rosii, mozzarella, ciuperci, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 1 pahar smântână
- 4 ouă
- 2 linguri făină de orez
- 150 g parmezan
- 4-5 roşii
- 200 g mozzarella
- 1 cutie ciuperci (sau 250 ciuperci proaspete)
- măghiran
- sare şi piper
- mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Se prepară un aluat din cartofii cruzi, daţi pe râzătoare şi storşi de zeamă, amestecaţi cu smântână, 3 ouă bătute, făină 100 g parmezan ras, măghiran, sare şi piper, după gust, pătrunjel şi mărar tocate.
Compoziţia se toarnă într-o formă de pizza tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra felii de mozzarella, ciupercile călite în puţin ulei şi se acoperă cu felii de roşii.
In loc de parmezan şi mozzarella, se poate folosi caşcaval de oaie sau capră, care are un gust deosebit.
Se dă vasul la cuptor încins, pentru aproximativ 40 de minute.
Se dă pe râzătoare şi restul de 50 g parmezan, se amestecă cu 1 ou bătut şi se toarnă deasupra cu cca 10 minute înainte de a scoate pizza din cuptor.
Pofta buna!