Pizza cu feta si smochine
PrinteazaPizza cu feta si smochine din: apa calda, zahar, drojdie, faina, sare, ulei de masline, bacon, feta, smochine.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.
- 5 linguri apă caldă
- ½ linguriță zahăr
- ½ linguriță de drojdie activă uscată
- ¾ ceașca făină
- ¼ linguriță sare
- 1 lingură de ulei de măsline
Ingrediente topping:
- 2 felii de bacon
- 3 linguri de brânză feta sfărâmată
- 4 smochine uscate, tăiate
Mod de preparare:
Pregatiti aluatul, intr-un bol combinați apă caldă, zahăr și drojdie. Se amestecă pentru a se dizolva. Lăsați să stea timp de 5 minute.
Apoi adăugați făina și amestecați. Adăugați sarea și uleiul de măsline. Se amestecă cu o furculiță până se formează un aluat. Scoateti din bol si framantati. Asezati inapoi in bol, pe care l-ati uns, si lasati la dospit, aproximativ 1 oră.
Între timp, prajiti baconul pana devine crocant. Scurgeți pe prosop de hârtie.
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Asezati in tava, adaugati bacon, smochine si feta. Coaceți timp de 10-15 minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Pofta buna!