Pizza de Florentina

Printeaza

Pizza de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare.

Ingrediente:

  • 6 linguri sos de tomate
  • 200 g spanac proaspat
  • 100 g ciuperci champignon
  • 50 g cascaval/parmezan
  • 4 oua
  • ulei vegetal
  • piper negru macinat
  • sare

pentru aluat:

  • un pahar faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/3 de pahar apa calda
  • o lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Pizza de Florentina: Spanacul se spala, se taie si se fierbe 2 minute in apa cu sare. Se scoate cu spumiera si se pune intr-un vas cu apa rece ca gheata, apoi se pune pe o sita si se lasa sa se scurga apa.

Ciucpercile se spala, se taie felii subtiri si se prajesc in uleiul incins 7 minute.

Se framanta aluatul din ingredientele enumerate. Se intinde o turta subtire si se pune in forma pentru pizza, care a fost pusa in prealabil pe o tava. Aluatul se unge cu sos de tomate.

Deasupra, se aranjeaza in straturi uniforme spanacul si ciupercile. Se presara cu jumatate din parmezan.

Pizza se baga in cuptorul incalzit pana la temperatura de 200C si se lasa 10 minute.

In umplutura de spanac se fac 4 adancituri. In fiecare se sparge cate un ou, se presara cascavalul ramas si se pune iarasi in cuptor, lasandu-se 8 minute.

 

Pizza de Florentina

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.