Pizza gustoasa cu ciuperci

Printeaza

Pizza gustoasa cu ciuperci din: faina, oua, drojdie de bere, lapte, sare, ciuperci, cascaval, unt, rosii, sare si piper.

Pizza_cu_ciuperci_de_padure

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 20 g drojdie de bere
  • 1 pahar cu lapte
  • sare

Pentru umplutură:

  • 300 g ciuperci
  • 100 g caşcaval
  • 100 g unt sau margarina
  • 3-4 roşii bine coapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia de bere dizolvată în lapte călduţ.

In continuare puneţi oul şi puţină sare apoi lăsaţi aluatul să crească.

Intre timp curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, tăiaţi-le în felii sub­ţiri şi puneţi-le într-o crăticioară cu o parte din unt. Inăbuşiţi-le 20 de minute, după care le potriviţi de sare şi de piper după gust.

Opăriţi roşiile câteva secunde, curăţaţi-le de coajă şi de seminţe iar miezul tăiaţi-l în cuburi mici. Pe acestea căliţi-le într-o tigaie cu restul de unt.

Ungeţi forma în care se prepară pizza cu puţin unt, apoi acoperiţi-i fundul şi marginile cu o foaie de aluat.

Umpleţi-o cu ciupercile călite, acoperiţi-le cu roşii călite şi presăraţi deasupra caşcaval ras. Intoarceţi partea de foaie (marginea) peste umplu­tură.

Daţi pizza la cuptorul încălzit şi când aceasta s-a rumenit pe deasupra, se dezlipeşte de pereţii formei, este gata.

Răsturnaţi-o pe un platou, în aşa fel încât să rămână cu faţa decorată în sus, după care o puteţi servi.

 

 

Pizza gustoasa cu ciuperci

Pizza_cu_ciuperci_de_padure

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.