Pizza gustoasa cu ciuperci
PrinteazaPizza gustoasa cu ciuperci din: faina, oua, drojdie de bere, lapte, sare, ciuperci, cascaval, unt, rosii, sare si piper.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 1 ou
- 20 g drojdie de bere
- 1 pahar cu lapte
- sare
Pentru umplutură:
- 300 g ciuperci
- 100 g caşcaval
- 100 g unt sau margarina
- 3-4 roşii bine coapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia de bere dizolvată în lapte călduţ.
In continuare puneţi oul şi puţină sare apoi lăsaţi aluatul să crească.
Intre timp curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, tăiaţi-le în felii subţiri şi puneţi-le într-o crăticioară cu o parte din unt. Inăbuşiţi-le 20 de minute, după care le potriviţi de sare şi de piper după gust.
Opăriţi roşiile câteva secunde, curăţaţi-le de coajă şi de seminţe iar miezul tăiaţi-l în cuburi mici. Pe acestea căliţi-le într-o tigaie cu restul de unt.
Ungeţi forma în care se prepară pizza cu puţin unt, apoi acoperiţi-i fundul şi marginile cu o foaie de aluat.
Umpleţi-o cu ciupercile călite, acoperiţi-le cu roşii călite şi presăraţi deasupra caşcaval ras. Intoarceţi partea de foaie (marginea) peste umplutură.
Daţi pizza la cuptorul încălzit şi când aceasta s-a rumenit pe deasupra, se dezlipeşte de pereţii formei, este gata.
Răsturnaţi-o pe un platou, în aşa fel încât să rămână cu faţa decorată în sus, după care o puteţi servi.
Pizza gustoasa cu ciuperci
Pofta buna!