Pizza cu humus pe lipie
PrinteazaO reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi, lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei de masline.
- 400 g naut din conserva, scurs si calit
- zeama de la 1 lamaie
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 5 lipii proaspete
- 75 g de banza feta, sfaramata
- 1 mana de marar
- 200 g rucola
- 100 g seminte de rodie
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Se foloseşte un robot de bucătărie pentru a forma o pastă din năut, jumătate din zeama de lămâie, usturoi, chimion. Se asezonează după gust şi se adaugă puţină apă pentru o consistenţă tartinabilă.
Se încălzesc lipiile pe grătar sau într-o tigaie. Acestea se ung uniform cu pasta de năut (humus). Se presară brânză feta, mărar şi jumătate din cantitatea de rucola, seminţe de rodie şi ceapa.
Separat, se amestecă restul de rucola, seminţe de rodie şi ceapa; se toarnă zeama de lămâie rămasă, uleiul de măsline şi sucul rămas de la seminţele de rodie. Se serveşte pizza alături de salată.
Pizza cu humus pe lipie
Pofta buna!