Pizza impaturita (calzone)

Printeaza

O reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola, salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben, sare, piper si busuioc uscat.

Ingrediente:Pizza impaturita (calzone)

pentru blat îţi trebuie:

  • 1/2 cană apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căni făină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă drojdie uscată

pentru umplutură:

  • 150 g brânză telemea
  • 150 cascaval ras
  • 150 g brânză gorgonzola
  • 100 g salam uscat
  • 100 g kaizer
  • 2 gălbenuşuri
  • măsline verzi fără sâmburi
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 ardei roşu
  • 1/2 ardei galben
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Amesteci toa­te ingredientele pentru aluat şi-l frămânţi bine. îl laşi la dospit 15-20 de minute.

Pe un tocător tai bucăţi mici: sala­mul uscat, kaizer-ul şi brân­za gorgonzola.

Dai brânza  telemea pe răzătoarea mare.

Intr-un bol amesteci brânzetu- rile cu bulion şi gălbenuşurile.

Cureţi de seminţe ardeii, îi speli şi îi tai fideluţă.

Presari făină pe masa de bucătă­rie, întinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor şi întinzi în mij­loc compoziţia de brânză, pui salamul uscat, kaizer-ul, măs­linele verzi fără sâmburi şi împătureşti aluatul.

Dai pizza la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei pentru 35-40 de minute.

 

Poftă bună!

 


Poate iti place si:

Pizza cu dovleac

Reteta zilei: Pizza calzone cu chiftele

Pizza calzone cu chiftele din: carne de carnati, vita, pesmet, patrunjel, sare, piper, ou, aluat de patiserie, lapte, ricotta, sos de rosii, telemea, mozzarella. Ingrediente chiftelute:  1/2 kg carne de carnati 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 cană pesmet 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat sare și piper 1 ou, ușor bătut Ingrediente aluat pizza: […]

Pizza pane cu salata

Pizza calzone cu anghinare si salata

Pizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate 125g de ricotta 2 căţei de usturoi, zdrobit […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.