Pizza calzone cu chiftele din: carne de carnati, vita, pesmet, patrunjel, sare, piper, ou, aluat de patiserie, lapte, ricotta, sos de rosii, telemea, mozzarella. Ingrediente chiftelute: 1/2 kg carne de carnati 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 cană pesmet 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat sare și piper 1 ou, ușor bătut Ingrediente aluat pizza: […]
Pizza impaturita (calzone)
PrinteazaO reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola, salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben, sare, piper si busuioc uscat.
pentru blat îţi trebuie:
- 1/2 cană apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căni făină
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă drojdie uscată
pentru umplutură:
- 150 g brânză telemea
- 150 cascaval ras
- 150 g brânză gorgonzola
- 100 g salam uscat
- 100 g kaizer
- 2 gălbenuşuri
- măsline verzi fără sâmburi
- 2 linguri bulion
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei galben
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi-l frămânţi bine. îl laşi la dospit 15-20 de minute.
Pe un tocător tai bucăţi mici: salamul uscat, kaizer-ul şi brânza gorgonzola.
Dai brânza telemea pe răzătoarea mare.
Intr-un bol amesteci brânzetu- rile cu bulion şi gălbenuşurile.
Cureţi de seminţe ardeii, îi speli şi îi tai fideluţă.
Presari făină pe masa de bucătărie, întinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor şi întinzi în mijloc compoziţia de brânză, pui salamul uscat, kaizer-ul, măslinele verzi fără sâmburi şi împătureşti aluatul.
Dai pizza la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei pentru 35-40 de minute.
Poftă bună!
Poate iti place si:
Pizza calzone cu anghinare si salata
Pizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate 125g de ricotta 2 căţei de usturoi, zdrobit […]
Pofta buna!