Pizza iute cu salam

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper.

Ingrediente:Pizza iute cu salam

  • 4 blaturi de pizza

sos:

  • 500 gr roşii în bulion
  • 10 gr zahăr
  • 2 gr oregano
  • 2 gr busuioc
  • 30 ml ulei măsline
  • 5 gr sare

topping:

  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr salam iute
  • 200 gr salam de porc
  • 200 gr cârnaţi picanţi
  • 10 ml ulei
  • 2 ardei iuti
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Roşiile în bulion se mi­xează până devin un piure, se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se adaugă zahărul, oregano, busuiocul şi uleiul.

 

Salamul iute şi cel de porc se curăţă de membra­nă, apoi se taie în feliuţe subţiri, cârnaţii picanţi se taie pe diagonală în felii, mozzarella se rade, iar ar­deiul iute se feliază subţire.

 

Blaturile de pizza se a- şează în tăvi unse cu ulei, deasupra se pune sosul de roşii şi mozzarella şi se aco­peră alternând felii de sa­lam, cârnăciori şi ardei iute.

 

Pizza se presară cu pi­per şi puţină mozzarella, apoi se coace 7-8 minute în cuptorul încins la 280°C. Pentru a nu se usca, întrucât feliile de salam şi cârnăciori sunt subţiri, pizzaa trebuie acoperită în primele 5 minute de copt şi descoperită în ultimele 2-3 minute pentru a se rumeni.

 

Pizza iute cu salam

Pizza iute cu salam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.