Pizza iute cu salam
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper.
- 4 blaturi de pizza
sos:
- 500 gr roşii în bulion
- 10 gr zahăr
- 2 gr oregano
- 2 gr busuioc
- 30 ml ulei măsline
- 5 gr sare
topping:
- 400 gr mozzarella
- 200 gr salam iute
- 200 gr salam de porc
- 200 gr cârnaţi picanţi
- 10 ml ulei
- 2 ardei iuti
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Roşiile în bulion se mixează până devin un piure, se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se adaugă zahărul, oregano, busuiocul şi uleiul.
Salamul iute şi cel de porc se curăţă de membrană, apoi se taie în feliuţe subţiri, cârnaţii picanţi se taie pe diagonală în felii, mozzarella se rade, iar ardeiul iute se feliază subţire.
Blaturile de pizza se a- şează în tăvi unse cu ulei, deasupra se pune sosul de roşii şi mozzarella şi se acoperă alternând felii de salam, cârnăciori şi ardei iute.
Pizza se presară cu piper şi puţină mozzarella, apoi se coace 7-8 minute în cuptorul încins la 280°C. Pentru a nu se usca, întrucât feliile de salam şi cârnăciori sunt subţiri, pizzaa trebuie acoperită în primele 5 minute de copt şi descoperită în ultimele 2-3 minute pentru a se rumeni.
Pizza iute cu salam
Poftă bună!