Pizza lacto-vegetăriană

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza lacto-vegetariana din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, linte verde, sos de rosii, dovlecei, ceapa verde, mozzarella, cascaval afumat sau branza scamorza, sare si piper.

Ingrediente:Pizza lacto-vegetăriană

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 150 g linte verde
  • 200 g sos de roşii
  • 1 ardei gras galben
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 4 fire de ceapă verde
  • 150 g mozzarella
  • 150 g caşcaval afumat sau brânză scamorza
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul şi întinde din el pe planşeta presărată cu faină 6 discuri nu foarte subţiri. Inmoaie lintea câteva ore în apă rece, scurge-o şi pune-o la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Spală ardeiul, curăţă-1 de seminţe, apoi taie-1 julien. Spală şi taie rondele dovleceii şi ceapa.

Intinde pe suprafaţa discurilor de aluat sosul de roşii, lintea şi rondelele de legume. Condimentează cu sare şi pi­per, după gust. Pune pizzele într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline şi coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.

Scoate pizzele din cuptor, pune deasupra brânzeturile tăiate cubuleţe şi coace-le încă 10 minute. Serveşte-le calde.

Pizza lacto-vegetăriană

Pizza lacto-vegetăriană

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.