Pizza cu legume şi carne tocata
PrinteazaPizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano.
- 1 chifla veche de 1 zi
- 4 rosii
- cate un ardei gras rosu, verde, galben
- 2 cepe rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 100 g mozzarella
- 80 g maestec de carne tocata
- 2 oua
- cate 1 lingurita cimbru si oregano uscate
Mod de preparare:
Se înmoaie pâinea. Se pregătesc legumele. Se taie roşiile felioare, ardeiul gras fâşii, iar ceapa inele.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa.
Se adaugă ardeiul şi roşiile, se lasă 2-3 minute la înăbuşit, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se încălzeşte cuptorul la 200°C.
Se curăţă usturoiul şi se toacă. Se taie mozzarella rondele. Se stoarce chifla şi se frământă împreună cu ouăle, carnea tocată, usturoiul, cimbrul şi oregano.
Se condimentează amestecul de carne tocată cu sare şi piper, apoi se formează un corp lung şi se aşază pe o tavă unsă cu grăsime.
Se presează uşor carnea şi se formează o adâncitură în mijloc.
Se aşază mozarella şi legumele, apoi se dă totul cea 40 de min. la cuptor. Se ornează, eventual, cu busuioc.
Pizza cu legume şi carne tocata
Pofta buna!
Vreau si eu din pizza asta