Pizza cu legume, ciuperci si muguri de soia
PrinteazaPizza cu legume, ciuperci si muguri de soia din: faina, apa, drojdie, morcovi, muguri de soia, masline, ciuperci, telina, pasta de ardei, oregano, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 125 ml apa
- 25 g drojdie
- doi ardei capia
- doi morcovi
- o lingura cu muguri de soia
- 100 g masline feliate
- 200 g ciuperci
- o telina mica
- o gulie
- 4 linguri cu pasta de ardei dulce
- oregano uscat
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Morcovii, ţelina şi gulia se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri apoi julien. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie julien.
Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc zece minute la foc mediu.
Drojdia se înmoaie în apa călduţă, se dizolvă, se amestecă cu jumătate de linguriţă cu sare şi se toarnă peste făină.
Se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul.
Se împarte aluatul în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc, se ung cu pasta de ardei şi se presară deasupra legumele călite.
Se adaugă măslinele feliate, mugurii de soia şi se presară cu oregano. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute.
Pizza cu legume, ciuperci si muguri de soia
Pofta buna!