Pizza cu legume si sos de rosii
PrinteazaPizza cu legume si sos de rosii din: faina, apa, drojdie, ciuperci, ardei grasi, sos de rosii, masline, ulei de masline, busuioc, cimbru verde, sare, piper, cascaval, miez de nuca.
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 20 g drojdie
- 300 g ciuperci
- doi ardei grasi
- 400 ml sos de rosii dulce
- 200 g masline feliate
- uleid e masline
- o lingura de busuioc verde tocat
- o lingura cimbru verde
- sare
- piper
- 200 g cascaval
- miez de nuca
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă, adăugându-se o lingură cu făină. Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina rămasă.
Se toarnă restul de apă, se adaugă patru linguri cu ulei de măsline, o jumătate de linguriţă cu sare şi piper după gust.
Se frământă aluatul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în patru părţi, se întind foi rotunde şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se introduc în cuptorul încins pentru cinci minute.
Se ung cu sos de roşii amestecat cu busuioc tocat, se presară cimbrul, măslinele şi feliile de ciuperci, se aşază rondele de ardei şi se introduc din nou în cuptor. Se coc 10-15 minute, se scot şi se presară caşcaval ras sau tăiat cubuleţe.
La sosul de rosii cu busuioc se mai poate adauga si miez de nuca tocat marunt.
Pizza cu legume si sos de rosii
Pofta buna!