Pizza pe mamaliga
PrinteazaO reteta de pizza pe mamaliga din: malai, cascaval, ulei de masline, ceapa rosie, castravete, ciuperci, rosii, mozzarella, sos pesto, salata verde, sare si piper.
- 250g mălai
- 50g caşcaval ras
- 20 ml ulei de măsline
- 1 ceapă roşie tăiată solzişori
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 castravete tăiat fâşii
- 100 g ciuperci Champignon tăiate
- 4 roşii coapte tăiate felii
- 100g Mozzarella tăiată felii subţiri
- 10 ml sos Pesto
- 1 salată verde, pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşte o mămăligă mai moale, în care adaugă şi caşcavalul ras. întinde mămăliga într-o tavă circulară şi las-o 15 minute să se întărească. între timp încinge cuptorul la treapta a IV-a (180° C).
Incinge uleiul într-o tigaie mare, în care căleşte ceapa 5 minute, la foc mic. Adaugă usturoiul şi castravetele şi căleşte-le încă 2 minute. Adaugă sare, piper.
Pune legumele din tigaie peste mămăligă. Presară ciupercile şi roşiile, împreună cu Mozzarella şi sosul Pesto şi dă tava la cuptor 10 de minute, până s-a topit brânza.
Serveşte această pizza tăiată triunghiuri cu salată verde.
Pizza pe mamaliga
Pofta buna!