Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola, parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei de masline.

Ingrediente:

  • roşii
  • mozzarella
  • busuioc
  • rucola
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Ingrediente aluat:

  • apa caldă
  • drojdie
  • făină
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul astfel: se pune într-un castronel drojdia amestecată cu făină, 3-4 linguri de apâ caldă, se face o pastă, se acoperă şi se lasă până se umflă. Intr-un castron se pune făina, iar în mijloc se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea, se amestecă pentru a forma un aluat moale şi elastic.

Dacă este necesar, se mai poate adâuga apă. Se frământă bine şi se lasă deoparte acoperit, pentru a creşte. Se întinde o foaie de aluat de mărimea dorită, şi se pune în forma de pizza, unsă.

Se pune puţin ulei de măsline pe blat, un strat de roşii curăţate de coajă şi tăiate felii, un strat de felii subţiri de mozzarella, şi se presară din nou ulei de măsline.

Se coace timp de aproximativ 20 de minute până se topeşte brânza şi se amestecă cu roşiile, iar blatul capătă o culoare aurie. Deasupra se presară busuioc proaspăt, rucola cu puţin parmezan. Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cel mai mult imi place pizza Margherita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.