Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola, parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei de masline.
Ingrediente:
- roşii
- mozzarella
- busuioc
- rucola
- parmezan
- ulei de masline
- sare
- piper
Ingrediente aluat:
- apa caldă
- drojdie
- făină
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se prepară aluatul astfel: se pune într-un castronel drojdia amestecată cu făină, 3-4 linguri de apâ caldă, se face o pastă, se acoperă şi se lasă până se umflă. Intr-un castron se pune făina, iar în mijloc se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea, se amestecă pentru a forma un aluat moale şi elastic.
Dacă este necesar, se mai poate adâuga apă. Se frământă bine şi se lasă deoparte acoperit, pentru a creşte. Se întinde o foaie de aluat de mărimea dorită, şi se pune în forma de pizza, unsă.
Se pune puţin ulei de măsline pe blat, un strat de roşii curăţate de coajă şi tăiate felii, un strat de felii subţiri de mozzarella, şi se presară din nou ulei de măsline.
Se coace timp de aproximativ 20 de minute până se topeşte brânza şi se amestecă cu roşiile, iar blatul capătă o culoare aurie. Deasupra se presară busuioc proaspăt, rucola cu puţin parmezan. Se serveşte caldă.
Pofta buna!
Cel mai mult imi place pizza Margherita