Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii

Printeaza

Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, rosii, sare, piper, mozzarella, ulei de masline.

Ingrediente:Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii

Pentru aluat:

  • 1/2 cub drojdie
  • 1 vârf de cuţit zahăr
  • 450 g făină
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru topping:

  • 800 g roşii galbene şi roşii
  • sare
  • piper
  • 300 g mozarella
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Fărâmiţaţi drojdia într-un ca­stron şi amestecaţi-o cu 200 ml apă căl­duţă şi zahăr. Adăugaţi făina, uleiul şi sa­rea şi frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l circa 1 oră într-un loc cald să crească.

Impărţiţi aluatul în patru bucăţi, întindeţi-le şi tapetaţi cu ele 4 tăvi de pizza (0,26 cm).  Opăriţi jumătate dintre roşii, îndepărtaţi-le coaja, pasaţi-le, săraţi-le şi piperaţi-le. Restul, ca şi bucăţile de moza­rella, tăiaţi-le rondele. Intindeţi pasta de roşii peste blatul de pizza.

Aşezaţi feliile de mozarella şi roşii, apoi lăsaţi cele patru pizze să crească circa 15 minute. Incingeţi cuptorul la 200°C. Stropiţi-le cu ulei de măsline, coaceţi-le 20-30 de minute şi ornaţi-le după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.