Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii
PrinteazaPizza Margherita cu roşii galbene şi roşii din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, rosii, sare, piper, mozzarella, ulei de masline.
Pentru aluat:
- 1/2 cub drojdie
- 1 vârf de cuţit zahăr
- 450 g făină
- 4 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă sare
Pentru topping:
- 800 g roşii galbene şi roşii
- sare
- piper
- 300 g mozarella
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Fărâmiţaţi drojdia într-un castron şi amestecaţi-o cu 200 ml apă călduţă şi zahăr. Adăugaţi făina, uleiul şi sarea şi frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l circa 1 oră într-un loc cald să crească.
Impărţiţi aluatul în patru bucăţi, întindeţi-le şi tapetaţi cu ele 4 tăvi de pizza (0,26 cm). Opăriţi jumătate dintre roşii, îndepărtaţi-le coaja, pasaţi-le, săraţi-le şi piperaţi-le. Restul, ca şi bucăţile de mozarella, tăiaţi-le rondele. Intindeţi pasta de roşii peste blatul de pizza.
Aşezaţi feliile de mozarella şi roşii, apoi lăsaţi cele patru pizze să crească circa 15 minute. Incingeţi cuptorul la 200°C. Stropiţi-le cu ulei de măsline, coaceţi-le 20-30 de minute şi ornaţi-le după cum doriţi.
Poftă bună!