Pizza cu feta si smochine din: apa calda, zahar, drojdie, faina, sare, ulei de masline, bacon, feta, smochine. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum […]
Pizza Margherita – delicioasa
PrinteazaPizza Margherita din: rosii, telemea de bivolita, sare, piper negru, cascaval, maghiran si ulei de masline.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.
Ingrediente:
- 400 g roşii
- 300 g telemea de bivoliţă
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 vârf de cuţit cu piper negru
- 100 g caşcaval
- 1 linguriţă cu maghiran
- 6 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Peste lipiile speciale de pizza, puneţi roşiile decojite şi tăiate în rondele subţiri, telemeaua tăiată în bucăţi, apoi sare şi piper după gust, caşcaval ras şi stropiţi umplutura cu ulei.
Coaceţi pizza la cuptor potrivit timp de 5-10 de minute. Serviţi-o fierbinte, tăiată în sferturi.
Pizza Margherita
Pofta buna!
poate iti place si:
Pizza cu feta si smochine
Pofta buna!