Pizza Margherita – delicioasa

Printeaza

Pizza Margherita din: rosii, telemea de bivolita, sare, piper negru, cascaval, maghiran si ulei de masline.

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

 

Margherita_Pizza_at_Home

 

Ingrediente:

  • 400 g roşii
  • 300 g telemea de bivoliţă
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru
  • 100 g caşcaval
  • 1 linguriţă cu maghiran
  • 6 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Peste lipiile speciale de pizza, puneţi roşiile decojite şi tăiate în rondele subţiri, telemeaua tăiată în bucăţi, apoi sare şi piper după gust, caşcaval ras şi stropiţi umplutura cu ulei.

Coaceţi pizza la cuptor potrivit timp de 5-10 de minute. Serviţi-o fierbinte, tăiată în sferturi.

 

 

Pizza Margherita

Margherita_Pizza_at_Home

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pizza cu feta si smochine

Pizza cu feta si smochine

Pizza cu feta si smochine din: apa calda, zahar, drojdie, faina, sare, ulei de masline, bacon, feta, smochine. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.