Pizza Margherita foarte simpla
PrinteazaO reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina, drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc.
- ulei de măsline, pentru uns tava
- 200 g de făină simplă
- 1 pliculeţ de drojdie uscată
- 1 linguriţă de zahăr
- 125ml de apă călduţă
- 85 ml de passata
- 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 legătură mică de busuioc, jumătate tocat, jumătate lăsat întreg
- mix de salată, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 240° C/gaz 9. Se unge cu ulei o tavă cu dimensiunie 20×24 cm. Se amestecă făina, drojdia, 1/4 linguriţă de sare şi zahărul într-un bol. Apoi se adaugă apa. Se frământă până devine un aluat omogen şi elastic. Se întinde în tavă.
Se întinde passata peste aluat, lăsând marginile libere. Se asezonează, se presară busuiocul tocat, mozzarella şi parmezanul. Se coace 15-20 de minute. Se presară busuiocul întreg şi se serveşte cu salată alături.
Pizza Margherita
Pofta buna!