Pizza Marina
PrinteazaPizza Marina din: pasta de tomate, midii, file de crabi, masline, mozzarella, vin alb, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie, ulei vegetal, sare.
- 250 g pasta de tomate
- 500 g midii proaspete sau inghetate, curate
- 100 g bastonase sau file de crabi
- 10 masline
- 100 g mozzarella
- 1/2 pahar de vin alb
- ulei de masline
- amestec de mirodenii
pentru aluat:
- 175 g faina de grau
- o lingurita drojdie uscata
- o lingura ulei vegetal
- 1/4 lingura sare
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sare si cu drojdia. Se adauga 150 g de apa calda, ulei. Se framanta aluatul si se lasa 5-10 minute. Aluatul se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa 45 de minute intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut in volum de doua ori, se intinde intr-un blat si se unge cu ulei.
Peste midii se toarna vin si se pun la foc mic timp de 5-7 minute. Crabii se taie felioare, cascavalul-cubulete mici. Aluatul se acopera cu un strat de pasta de tomate, deasupra se pun midiile, crabii, maslinele si cascavalul. Se presara cu mirodeniile si se stropeste cu ulei.
Se coace in cuptor timp de 30 de minute.
Pizza Marina
Pofta buna!