Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
PrinteazaO reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 4 ciuperci champignon
- 200 g mozzarella
- 20 g măsline negre fară sâmburi
- 15 cozi de creveţi
- 1 50 g rucola
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Imparte-l în patru şi întinde cu sucitorul foi rotunde şi subţiri.
Curăţă ciupercile de pieliţa de deasupra şi îndepărtează baza picioruşelor. Decojeşte creveţii şi elimină filamentul negru din interior.
Taie mozzarella bucăţele, spală rucola, usuc-o cu hârtie absorbantă şi taie-o mare cu cuţitul.
Acoperă foile de aluat cu mozzarella, cozi de creveţi, măsline negre spălate şi scurse bine, lamele subţiri de ciuperci, apoi stropeşte-le cu ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper râşnit, după gust.
Coace-le circa 10 minute la 230° C şi presară-le cu rucola.
Stropeşte-le cu încă puţin ulei de măsline şi pune un praf de sare, apoi serveşte-le fierbinţi.
Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
Poftă bună!