Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

Printeaza

O reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 4 ciuperci champignon
  • 200 g mozzarella
  • 20 g măsline negre fară sâmburi
  • 15 cozi de creveţi
  • 1 50 g rucola
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Imparte-l în patru şi întinde cu sucitorul foi rotunde şi subţiri.

Curăţă ciupercile de pieliţa de deasupra şi îndepărtează baza picioruşelor. Decojeşte creveţii şi elimină filamentul negru din interior.

Taie mozzarella bucăţele, spală rucola, usuc-o cu hârtie absorbantă şi taie-o mare cu cuţitul.

Acoperă foile de aluat cu mozzarella, cozi de creveţi, măsline negre spălate şi scurse bine, lamele subţiri de ciu­perci, apoi stropeşte-le cu ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper râşnit, după gust.

Coace-le circa 10 minute la 230° C şi presară-le cu rucola.

Stropeşte-le cu încă puţin ulei de măsline şi pune un praf de sare, apoi serveşte-le fierbinţi.

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.