Pizza cu mozzarella si oregano

Printeaza

Pizza cu mozzarella si oregano din: faina, drojdie, zahar, ulei, rosii, oregano, mozzarella, sare, piper.

Ingrediente:

Blat:

  • 500 g făină
  • 250 ml apă (poate mai mult, în funcţie de făină)
  • 1 1/2 pachet drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri ulei

Topping:

  • 40 g roşii uscate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă oregano
  • 450 g mozzarella tăiată felii subţiri
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pizza cu mozzarella si oregano: Se prepară blatul: se amestecă drojdia şi zahărul cu o lingură de lemn în cam un sfert din cana de apă şi se lasă să se activeze timp de 10 minute.

Se adaugă cam jumătate din cantitatea de făină şi 1/2 din apa rămasă, apoi se frământă bine cu tot cu drojdia activă. Se mai adaugă eventual apă, până ce se obţine o cocă elastică.

Se frământă aluatul pe o planşetă dată cu făină 8-10 min. până ce se formează o minge, apoi se lasă la dospit măcar o oră, dacă nu chiar două.

Se frământă din nou cam 2-3 minute şi se împarte aluatul în patru bile de aceeaşi dimensiune, care se lasă la dospit într-un loc călduţ, până îşi măresc volumul (cam o oră).

Apoi se formează patru pizze şi se adaugă toppingurile enumerate anterior.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.