Pizza cu mozzarella si oregano
PrinteazaPizza cu mozzarella si oregano din: faina, drojdie, zahar, ulei, rosii, oregano, mozzarella, sare, piper.
Ingrediente:
Blat:
- 500 g făină
- 250 ml apă (poate mai mult, în funcţie de făină)
- 1 1/2 pachet drojdie
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri sare
- 2 linguri ulei
Topping:
- 40 g roşii uscate
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă oregano
- 450 g mozzarella tăiată felii subţiri
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pizza cu mozzarella si oregano: Se prepară blatul: se amestecă drojdia şi zahărul cu o lingură de lemn în cam un sfert din cana de apă şi se lasă să se activeze timp de 10 minute.
Se adaugă cam jumătate din cantitatea de făină şi 1/2 din apa rămasă, apoi se frământă bine cu tot cu drojdia activă. Se mai adaugă eventual apă, până ce se obţine o cocă elastică.
Se frământă aluatul pe o planşetă dată cu făină 8-10 min. până ce se formează o minge, apoi se lasă la dospit măcar o oră, dacă nu chiar două.
Se frământă din nou cam 2-3 minute şi se împarte aluatul în patru bile de aceeaşi dimensiune, care se lasă la dospit într-un loc călduţ, până îşi măresc volumul (cam o oră).
Apoi se formează patru pizze şi se adaugă toppingurile enumerate anterior.
Pofta buna!