Pizza cu mozzarella, salvie si cascaval
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei, sare, rosii, usturoi, salvie, mozzarella, cascaval.
- 375 g făină albă
- 20 g drojdie
- 200-250 ml apă călduţă
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
Ingrediente umplutura:
- 400 g roşii
- 2 căţei de usturoi
- 4 frunze de salvie
- 150 g mozzarella
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas, faci o adâncitură în mijloc şi presari drojdia. Adaugi un pic de apă şi faci un aluat mic sub formă de bilă.
Acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi la crescut timp de 15 minute. Adaugi restul de apă şi uleiul, sărezi şi înglobezi treptat totul în aluat. Laşi la crescut timp de 30 de minute.
Intre timp, crestezi roşiile în cruce, le opăreşti şi le decojeşti. Le tai în 2, le scoţi cotorul şi seminţele, iar apoi le tai felii.
Cureţi usturoiul şi îl tai feliuţe foarte subţiri. Tai frunzele de salvie în 2, pe lungime.
Tai cele 4 tipuri de brânză în cubuleţe mici, iar parmezanul îl dai pe o râzătoare, fină. Impărţi aluatul în 4 şi formezi nişte bile.
Intinzi fiecare bilă de aluat pe o planşetă presărată cu făină, până obţii foi rotunde cu grosimea de 1/2 cm.
Aşezi în 4 tăvi mici, unse cu ulei sau într-o tavă mai mare. Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius.
Peste aluat aşezi brânza, feliile de roşii şi de usturoi. Condimentezi cu sare şi piper şi torni uleiul de măsline deasupra.
Adaugi caşcavalul şi frunzele de salvie şi coci până devine aurie-maronie.
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie o bucata de pizza