Pizza cu mozzarella la tigaie

Printeaza

Pizza cu mozzarella la tigaie din: oua, faina, iaurt, ulei, praf de copt, cimbru, marar, sare, piper, ketchup, branza, busuioc.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • 8 linguri făină
  • 4-5 linguri iaurt
  • o lingură ulei
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mărar

Pentru topping:

  • sos de roşii (ketchup sau sos făcut în casă)
  • mozzarella + alte tipuri de brânză, după gust (gouda, brânză telemea, caşcaval, parmezan)
  • sos pesto
  • busuioc
  • unt, pentru uns tigaia

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru blat se amestecă toate odată până se obţine o cocă moale.

Se unge tigaia în prealabil cu unt. Cu mâinile unse cu unt se strânge coca într-o bilă şi se modelează după forma tigăii. apoi se întinde în tigaie.

Coca din tigaie se unge cu sosul de roşii, se aranjează toppingul, se condimentează, se pune capacul şi se dă la foc mic 10 minute.

După acest timp, se dă capacul la o parte şi se mai lasă pe acelaşi foc mic 5 minute. Inainte de a o lua de pe foc, se verifică să fie blatul copt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.