Potârniche cu Piure de Mazăre și Cartofi – Potârnichea este o delicatesă rară, apreciată pentru carnea sa fragedă și aromată. Împreună cu un piure cremos de mazăre și cartofi, acest fel de mâncare devine un adevărat festin culinar. Această rețetă este ideală pentru o cină elegantă sau o ocazie specială, aducând la masă o combinație […]
Pizza multicoloră
PrinteazaPizza multicoloră din: ciuperci, ardei capia, porumb, praz, conopida, faina, apa, unt, cascaval, drojdie, zahar tos, sare, sos de rosii, piper, busuioc, ulei.
Ingrediente:
- 300 g ciuperci
- doi ardei capia
- 100 g porumb
- praz
- o conopidă
- 600 g făină
- 175 ml apă
- 50 g unt
- 100 g caşcaval
- 7 g drojdie
- zahăr tos
- sare
- sos de roşii
- piper
- busuioc proaspăt
- două linguri de ulei de măsline
Preparare Pizza multicoloră:
lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos şi drojdia. amestecă, se lasă să se dizolve, apoi se mai amestecă bine cu untul topit şi răcit, sarea şi făina.
frământă până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald.
împarte aluatul în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei.
ung cu sosul de roşii, se presară o jumătate de fir de praz tăiat în rondele şi ciupercile feliate.
aşază din loc în loc felii de ardei capia, se presară boabele de porumb şi busuiocul, apoi se aşază bucăţele de conopidă romanesco, care a fost fiartă în prealabil.
presară piper şi caşcaval ras, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30 de minute la foc potrivit.
Pofta buna!
Potârniche cu Piure de Mazăre și Cartofi