Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

Printeaza

O reteta de pizza nemteasca cu cartofi, ceapa si kaizer din: aluat de pizza, ulei de masline, smantana, oua, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, kaizer afumat, cartofi si chimen.

Ingrediente:Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

  • 500 g aluat de pizza congelat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 cepe rosii
  • 100 g kaizer afumat
  • 4 cartofi mici fierti in coaja cu o zi inainte
  • chimen

 

Mod de preparare:

Se lasă să se decongeleze aluatul şi se mai frământă cca 3-4 min. cu ulei şi cca 250 ml apă călduţă. Se împarte aluatul în două şi se face câte o bilă din fiecare jumătate; se acoperă şi se lasă să crească cca 15 min. la căldură.

Se amestecă smântână cu ouă, usturoi tocat, sare şi piper. Se taie ceapa rondele şi kaizerul se taie fâşii. Se decojesc cartofii şi se taie felii groase de cca 0,5 cm. Se încinge cuptorul la 225°C. Din bucăţile de aluat se întind 2 foi circulare şi se aşază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt.

Deasupra se repartizează amestecul de smântână şi peste se aşază cartofi, ceapă şi kaizer. Se presară chimen şi piper şi se coace 15-20 min. Se ornează eventual cu verdeţuri.

Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.