Pizza olteneasca
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline.
aluat:
- 600 gr faină
- 30 gr drojdie de bere
- 50 ml ulei
- 20 gr zahăr
- 15 gr sare
sos:
- 500 gr roşii în bulion
- 10 gr zahăr
- 2 gr oregano
- 2 gr busuioc
- 30 ml ulei de măsline
- 5 gr sare
topping:
- 400 gr mozzarella
- 200 gr cârnaţi olteneşti
- 300 gr praz
- 200 gr roşii
- 100 gr măsline feliate
Mod de preparare:
Drojdia cu zahărul şi îoo ml apă caldă se amestecă într-un vas. După ce a dospit, se amestecă cu făina, sare, ulei, 300 ml de apă caldă şi se lasă la crescut.
Pentru sos, roşiile în bulion se condimentează cu sare şi piper, se adaugă zahărul, oregano şi busuiocul, în final uleiul de măsline şi se mixează cu blenderul până devin un piure. Din 250 gr de aluat se formează o chiflă şi se întinde până ajunge la grosimea de 6-7 mm, apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei.
Pe blatul din tavă se întinde sosul de roşii, se presară mozzarella rasă, praz feliat subţire, felii de roşii, printre ele bucăţele de cârnăciori, iar pe feliile de roşii se pun măsline, după care se introduce în cuptorul încins la 28o°C pentru circa 8-10 minute.
Pentru un blat de pizza crocant, se reduce cantitatea de aluat şi blatul se va întinde mai subţire, iar pentru un blat pufos, după ce se pune în tavă, se lasă la crescut.
Pizza olteneasca
Poftă bună!
Cum ma pizza olteneasca, cum?