Pizza olteneasca

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline.

Ingrediente:Pizza olteneasca

aluat:

  • 600 gr faină
  • 30 gr drojdie de bere
  • 50 ml ulei
  • 20 gr zahăr
  • 15 gr sare

sos:

  • 500 gr roşii în bulion
  • 10 gr zahăr
  • 2 gr oregano
  • 2 gr busuioc
  • 30 ml ulei de măsline
  • 5 gr sare

topping:

  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr cârnaţi olteneşti
  • 300 gr praz
  • 200 gr roşii
  • 100 gr măsline feliate

 

Mod de preparare:

Drojdia cu zahărul şi îoo ml apă caldă se ames­tecă într-un vas. După ce a dospit, se amestecă cu făina, sare, ulei, 300 ml de apă caldă şi se lasă la crescut.

 

Pentru sos, roşiile în bulion se condimentează cu sare şi piper, se adaugă za­hărul, oregano şi busuiocul, în final uleiul de măsline şi se mixează cu blenderul pâ­nă devin un piure. Din 250 gr de aluat se formează o chiflă şi se întin­de până ajunge la grosimea de 6-7 mm, apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei.

 

Pe blatul din tavă se întinde sosul de roşii, se presară mozzarella rasă, praz feliat subţire, felii de roşii, printre ele bucăţele de cârnăciori, iar pe feliile de roşii se pun măsline, du­pă care se introduce în cup­torul încins la 28o°C pen­tru circa 8-10 minute.

 

Pentru un blat de pizza crocant, se reduce cantitatea de aluat şi blatul se va întinde mai subţire, iar pentru un blat pufos, după ce se pune în tavă, se lasă la crescut.

Pizza olteneasca

Pizza_olteneasca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Cum ma pizza olteneasca, cum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.