Pizza cu orez

Printeaza

O reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie, sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii, masline, orez, cimbru, smantana, oua si cascaval.

Ingrediente:Pizza_cu_orez

pentru blat:

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

pentru umplutura:

  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii mari
  • 2 cepe
  • 200 g crenvursti de pui
  • 2 linguri bulion sau suc de rosii
  • 100 g masline negre taiate felii

pentru umplutura de orez:

  • 200 g orez
  • 1 lingurita cimbru uscat

pentru ornat:

  • 4 linguri smantana
  • 4 oua
  • cascaval ras (optional)

 

Pregatesti blatul:

Din făina cernută prospăt, laptele, drojdia, sarea şi zahărul frămânţi o cocă pe care o laşi la crescut până îşi dublează volumul.

După ce a crescut, îl frămânţi din nou şi îl împărţi în două bucăţi din care întinzi două foi pe care le aşezi în două tăvi de aluminiu cu diame­trul de 32 cm, unse cu ulei.

Pregatesti umplutura de orez:

Fierbi orezul separat în 400 ml apă, până înfloreşte bine, după care îl clăteşti în apă rece, apoi condimentezi cu sare şi linguriţa de cimbru uscat.

Pregatesti umplutura asa:

In ulei, pui la călit cieapa tocată mărunt, până devinie sticloasă, apoi adaugi ardeii graşi tăiaţi fidel uţă şi, la urmă, crenvurştii tăiaţi rondele.

Căleşti totul la foc mo­derat circa 5 minute. Peste blatul din tavă, care a fost uns cu bulionul diluat cu apă (sau cu suc de roşii), aşezi ore­zul într-un strat subţire, reparti­zând compoziţia în aşa fel încât să ajungă pentru amândouă tă­vile.

Peste orez pui umplutura împărţită pentru amândouă tăvile. Tai foşiile jumătăţi, apoi în feliuţe subţiri şi le aşezi peste umplutu­ră. Presari peste roşii măslinele tăiate feliuţe.

Baţi bine ouăle cu un pic de sare, adaugi smântână şi torni deasupra cu lingura în fir subţire (câte 2 x 2 la fiecare tavă).

Pre­sari caşcavalul ras (pus opţional) peste stratul de smântână (pizza iese mai gustoasă).

Mai laşi tava circa 10 minute, să mai crească puţin blatul, după care îl dai la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Laşi la cuptor doar câteva minute, până capătă o culoare aurie. Serveşti pizza caldă cu ketchup dulce deasupra.

Pizza cu orez

Pizza_cu_orez

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.