Pizza Parma

Printeaza

Pizza Parma din: faina, drojdie, ulei, pasta de rosii, sare, piper, busuioc, cascaval, ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, ceapa.

Ingrediente:Pizza_Parma

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 300 ml apă călduţă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare

Pentru umpluturâ:

  • 400 g pastă de roşii
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 200 g caşcaval ras
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 3 fire de ceapă verde
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Inmoi drojdia în 100 ml apă călduţă şi o amesteci cu făina, apa câldă, uleiul şi sarea. Frămânţi bine aluatul, până se desprinde de bol. Laşi aluatul să crească la cald.

Pentru umplutură, cureţi ceapa, morcovul şi ţelina, le dai pe răzătoarea fină şi le căleşti. Pui pasta de roşii dizolvată în puţină apă şi fierbi legumele până se înmoaie.

Laşi sosul să se răcească, timp în care cureţi ciupercile şi ardeii. Tai ciupercile în felii, iar ardeii fideluţă.

Intinzi aluatul în tava unsă cu puţin ulei. Ungi aluatul cu sosul, presari caşcavalul, ornezi cu ciupercile şi ardeii. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu şi coci pizza pentru 20 de minute.

Când pizza e gata, presari deasupra rondele de ceapă verde şi frunze de pătrunjel tocate.

Pizza Parma

Pizza_Parma

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.