Pizza cu patru branzeturi

Printeaza

Pizza cu patru branzeturi din: faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare, smantana, cascaval, mozzarella, parmezan, gorgonzola.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 vârf de lingură de sare

Pentru topping:

  • 100 ml smântână dulce
  • 100 g caşcaval
  • 100 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • 100 g gorgonzola

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de făină în apă călduţă. Laşi maiaua să crească 20 de minute, după care o amesteci cu făina cernută, sarea, restul de apă călduţă şi uleiul.

Inveleşti aluatul şi îl păstrezi la rece 30 de minute. întinzi un disc mare de aluat cu grosimea de 7-8 mm sau 3 discuri mai mici.

Aşezi aluatul în tavă, pe hârtie de copt şi îl ungi cu smântână dulce.

Presari caşcaval, mozzarella şi parmezan şi o coci la foc mediu, pentru 25 de minute.

O consumi imediat, cu ketchup sau fără.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.