Pizza cu patru branzeturi
PrinteazaPizza cu patru branzeturi din: faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare, smantana, cascaval, mozzarella, parmezan, gorgonzola.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml apă
- 50 ml ulei
- 1 vârf de lingură de sare
Pentru topping:
- 100 ml smântână dulce
- 100 g caşcaval
- 100 g mozzarella
- 50 g parmezan
- 100 g gorgonzola
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de făină în apă călduţă. Laşi maiaua să crească 20 de minute, după care o amesteci cu făina cernută, sarea, restul de apă călduţă şi uleiul.
Inveleşti aluatul şi îl păstrezi la rece 30 de minute. întinzi un disc mare de aluat cu grosimea de 7-8 mm sau 3 discuri mai mici.
Aşezi aluatul în tavă, pe hârtie de copt şi îl ungi cu smântână dulce.
Presari caşcaval, mozzarella şi parmezan şi o coci la foc mediu, pentru 25 de minute.
O consumi imediat, cu ketchup sau fără.
Pofta buna!