Pizza pe blat de mamaliga
PrinteazaPizza pe blat de mamaliga
Ingrediente:
- 250 g mălai
- 50 g caşcaval ras
- 20 ml ulei de măsline
- o ceapă roşie tăiată julien
- doi căţei de usturoi tocaţi
- un castravete tăiat fâşii
- 100 g ciuperci Champignon tocate
- 4 roşii coapte tăiate felii
- 100 g Mozzarella tăiată felii subţiri
- 10 ml sos Pesto
- o salată verde
- sare
- piper
Preparare:
Se fierbe o mămăligă mai moale, în care se adaugă şi caşcavalul ras. Se întinde mămăliga într-o tavă circulară, lăsând-o 15 minute să se întărească. Intre timp se încinge cuptorul la 180°C.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, în care se căleşte ceapa 5 minute, la foc mic. Se adaugă usturoiul şi castravetele şi se călesc încă două minute. Apoi se adaugă sare, piper.
Legumele din tigaie se pun peste mămăligă. Se presară ciupercile şi roşiile, împreună cu mozzarella şi sosul pesto, apoi se dă tava la cuptor, 10 minute, până s-a topit brânza.
Pizza se serveşte cu salată verde.
Pizza pe blat de mamaliga
Pofta buna!