Pizza pentru vegetarieni
PrinteazaPizza pentru vegetarieni din: ardei, usturoi, seminte de canepa, busuioc, ulei de seminte de canepa, sare, seminte de floarea-soarelui, radacina sfecla, ulei de cocos, patrunjel, rosie, ceapa, apio, morcov.
Ingrediente:
Pentru pesto:
- 2 ardei graşi roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminte decorticate de cânepă
- 1 mână busuioc proaspăt
- 2 linguri ulei din seminţe de cânepă presat la rece
- sare marină fină
Pentru blat:
- 230 g seminţe de foarea-soarelui, măcinate
- 1 rădăcină sfeclă roşie
- 65 ml ulei de cocos presat la rece
- 1/2 linguriţă pătrunjel verde
- sare marină fină
Pentru topping:
- 1 roşie tăiată felii
- 1/2 ceapă tocată
- 1 fir apio tăiat cubuleţe
- 1 morcov ras
- 1-2 fire ceapă verde
Mod de preparare Pizza pentru vegetarieni:
Se prepară pesto: se coace ardeiul gras cam 30 minute la cuptorul încălzit la 150°C.
Apoi se decojeşte şi se pasează cu mixerul împreună cu usturoiul, seminţele de cânepă, busuiocul proaspăt, uleiul de cânepă şi sare marină după gust.
Se prepară blatul: se rade rădăcina de sfeclă proaspătă. Se amestecă seminţele de floarea-soarelui măcinate cu sfecla rasă, ulei de cocos, pătrunjel verde şi puţină sare marină, până ce se formează biluţe de aluat.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se repartizează pe fund un strat de 5 mm din acest amestec.
Se unge blatul cu pesto şi se repartizează deasupra legumele, după fantezie. Se coace pizza la cuptor timp de cca 45 minute.
Se serveşte presărată cu pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!