Pizza cu peşte

Printeaza

Pizza cu peşte din: faina, drojdie, apa, fileuri de peste, morcov, mix de salata, lamaie, pasta de tomate, sare, ulei de masline, zahar, cimbru, parmezan, piper, ulei de floarea soarelui.

 

Ingrediente:Pizza cu peşte

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 300 ml apă
  • 3 fileuri peşte
  • un morcov
  • o pungă mix de salată
  • o lămâie
  • pastă de tomate
  • sare
  • două linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de zahăr
  • cimbru
  • parmezan
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Drojdia se lichefiază într-un castron împreună cu zahărul tos. Se adaugă sarea, uleiul de măsline, apa călduţă şi se amestecă.

Se toarnă peste făina cernută şi aluatul rezultat se acoperă cu un şervet de bucătărie, ţinându-se la loc cald.

Fileurile de peşte se spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se condimentează.

Se lasă să stea 10 minute, se scurg de suc şi se prăjesc uşor într-o cratiţă cu puţin ulei.

Aluatul se împarte în patru părţi şi se modelează sub formă de cercuri.

Se aşază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu pastă de tomate şi deasupra se presară mixul de salată.

Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare, peştele tăiat bucăţele, sarea, piperul şi cimbrul.

Se coc 25-30 de minute la foc potrivit şi se servesc fierbinţi presărate cu parmezan.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pizza cu peste. Eu pun ton sau cateva fileuri de ansoa. O bunatate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.