Pizza cu Pesto

Printeaza

Pizza cu Pesto: perfecta pentru cei care iubesc gustul proaspat al busuiocului combinat cu branzeturile topite.

Aceasta reteta imbina bogatia sosului pesto cu ingrediente proaspete si sanatoase, rezultand o pizza savuroasa care va incanta orice papila gustativa.

Busuiocul proaspat din pesto este bogat in antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii.

Usturoiul adauga proprietati antibacteriene si antioxidante, care ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Parmezanul si mozzarella ofera proteine si calciu, esentiale pentru sanatatea oaselor si a muschilor.

Rosiile cherry sunt bogate in vitamina C si licopen, un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Rucola adauga fibre, vitamine si minerale, sprijinind sanatatea digestiva si imunitatea.

Ingrediente

aluat:

  • 300 g de faina – Faina este baza aluatului, oferind structura si textura potrivita pentru pizza.
  • 200 ml de apa calduta – Apa ajuta la hidratarea fainii, activand glutenul pentru un aluat elastic.
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7 g) – Drojdia este agentul de crestere, care face aluatul pufos si aerat.
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline adauga savoare si ajuta la obtinerea unei cruste crocante.
  • 1 lingurita de sare – Sarea imbunatateste gustul aluatului.

 sosul pesto:

  • 50 g de frunze de busuioc proaspete – Busuiocul proaspat ofera aroma distinctiva si bogata a sosului pesto.
  • 2 catei de usturoi – Usturoiul adauga o nota picanta si intensa sosului.
  • 30 g de parmezan ras – Parmezanul adauga umami si bogatie sosului pesto.
  • 30 g de nuci de pin – Nucile de pin ofera o textura fina si un gust delicat de nuca.
  • 100 ml de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline asigura consistenta cremoasa a sosului pesto.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul echilibreaza aromele sosului.

Pentru topping:

  • 200 g de mozzarella – Mozzarella topita ofera textura cremoasa si bogata a pizzelor.
  • 100 g de rosii cherry – Rosiile cherry adauga o dulceata naturala si sunt bogate in vitamina C.
  • 50 g de rucola proaspata – Rucola adauga o nota proaspata si usor picanta pizzei.
  • Parmezan ras pentru decor – Parmezanul adauga un plus de savoare si eleganta pizzei.

 

Modul de Preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Faina ofera structura si textura potrivita pentru aluat.

Dizolva drojdia uscata in apa calduta si lasa sa stea 5 minute pana devine spumoasa. Drojdia activeaza glutenul din faina.

Adauga amestecul de drojdie si apa la faina, impreuna cu uleiul de masline. Framanta pana obtii un aluat elastic si omogen, aproximativ 10 minute. Uleiul de masline imbunatateste textura aluatului.

Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Crestea aluatului il face pufos si aerat.

In blender, combina frunzele de busuioc, usturoiul, parmezanul ras si nucile de pin. Busuiocul proaspat ofera aroma distinctiva a sosului pesto.

Adauga treptat uleiul de masline, mixand pana obtii un sos cremos. Uleiul de masline asigura consistenta potrivita a sosului.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sarea si piperul echilibreaza aromele.

Preincalzeste cuptorul la 220°C (428°F).

Intinde aluatul pe o suprafata usor infainata, formand un disc de aproximativ 30 cm diametru. Intinderea aluatului asigura o baza uniforma pentru pizza.

Transfera aluatul pe o tava de copt sau pe o piatra pentru pizza.

Intinde uniform sosul pesto peste aluat. Sosul pesto adauga aroma si bogatie pizzei.

Adauga mozzarella rupta in bucati mici si rosiile cherry taiate pe jumatate. Mozzarella si rosiile adauga cremozitate si dulceata naturala.

Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, sau pana cand crusta este aurie si branza este topita si usor rumenita. Coacerea la temperatura ridicata asigura o crusta crocanta si branza topita uniform.

Scoate pizza din cuptor si adauga rucola proaspata si parmezan ras deasupra. Rucola adauga prospetime si un gust usor picant.

Pizza cu Pesto

  • Timp de pregatire: 20 minute
  • Timp de crestere aluat: 1 ora
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 1 ora si 40 minute

Valori Nutritionale (per portie de 200 g)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 18 g
  • Carbohidrati: 50 g
  • Grasimi: 20 g
  • Fibre: 3 g
  • Vitamina A: 25% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina C: 20% din DZR
  • Calciu: 30% din DZR

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.