Pizza picanta cu bacon si salam
PrinteazaPizza picanta cu bacon si salam din: faina, drojdie, ulei, sare, salam, cascaval, bacon, rosii, ardei iute.
Pentru blat:
- 300 g făină
- 25 g drojdie
- 2 linguri ulei
- 150 ml apă caldă
Pentru umplutură:
- 150 g salam
- 100 g caşcaval
- 100 g bacon
- 50 g măsline fără sâmburi
- 2-3 ciuperci
- 2 roşii
- 1 ou
- 1 ardei iute roşu
Mod de preparare:
Se amestecă făina cernută cu apa, câte puţin, uleiul, sarea şi drojdia. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă la crescut puţin.
Se întinde o foaie şi se pune într-o tavă unsă (0 32 cm). Se unge foaia de blat cu oul bătut şi se aşază salam, ciuperci, bacon, măsline, ardei iute şi roşii tăiate felii subţiri. Se presară oregano şi caşcaval ras.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 20-25 minute.
Pofta buna!