Pizza picantă cu ceapă şi măsline
PrinteazaO reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 350 g mozzarella
- 200 g suc de roşii
- 4 cepe
- 50 g măsline negre fară sâmburi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- ardei iute
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Taie ceapa şi ţine-o sub jet de apă rece, scurge-o bine şi pune-o într-un castron. Condimenteaz-o cu 3 linguri de ulei de măsline şi cu un praf de sare.
Intinde din aluat 4 discuri subţiri şi aşază-le în tăvile unse cu ulei de măsline. Ridică puţin aluatul pe pereţii tăvilor. Condimentează sucul de roşii cu sare, ardei iute şi puţin oregano, după gust.
Toarnă sosul peste pizze, pune bucăţele de mozzarella, ceapa şi măslinele. Stropeşte-le cu puţin ulei şi coace-le circa 20-25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Pizza picantă cu ceapă şi măsline
Poftă bună!