Pizza picanta cu salam, ardei si busuioc

Printeaza

Pizza picanta cu salam, ardei si busuioc din: faina, ou, sare, drojdie, apa calduta, ulei de floarea-soarelui, caşcaval, salam picant, ardei, ceapa, măsline fără sâmburi, sos de roşii aromat, busuioc verde.

Ingrediente:Pizza_picanta_cu_salam_ardei_si_busuioc

  • 350 g făină
  • un ou
  • sare
  • 20 g drojdie
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 75 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 150 g caşcaval
  • 150 g salam picant
  • 2 ardei
  • o ceapă
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 200 ml sos de roşii aromat
  • o crenguţă busuioc verde

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol de plastic, se face o gaură la mijloc şi se pun ingre­dientele: oul, sarea, uleiul, drojdia înmuiată în apă călduţă. Se încorporează şi se obţine o cocă uşor de modelat.

Se frământă câteva minute până se dezlipeşte de pe mâini.

Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră. In acest timp, se pregătesc ingredientele.

Se rade caşcavalul pe răzătoarea mare, salamul picant se taie felii subţiri, măslinele se feliază, ceapa se curăţă şi se taie solzişori iar ardeji se curăţă şi se taie fâşii subţiri.

Se ia forma de pizza, se unge cu puţin ulei şi se întinde aluatul pe toată suprafaţa, inclusiv pe margini.

Se pune un strat de sos de roşii pentru început şi apoi se aranjează ingredientele, după preferinţă.

Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească. Se serveşte ornată cu busuioc proaspăt şi cu sosul de roşii aromat.

Pizza picanta cu salam, ardei si busuioc

Pizza_picanta_cu_salam_ardei_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.