Pizza picanta cu salam

Printeaza

Pizza picanta cu salam din: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, unt, oregano, salam, mozzarella, boia dulce, ardei iute, faina, ulei.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 75 g unt
  • 1 lingurita oregano

pentru umplutura:

  • 10 feliute salam (chorizo)
  • 350 g mozzarella sau cascaval
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei iute verde
  • faina si ulei pentru tapetarea tavii

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvi drojdia în 4-5 linguri cu lapte călduţ, într-un castron. Adaugi zahărul şi o lingură de făină.

Laşi să crească 10-15 minute, la loc cald. Cerni făina într-un vas mai mare, adaugi oregano, sarea, maiaua, untul topit şi laptele călduţ rămas. Frămânţi aluatul şi-l laşi să crească 25 de minute, la loc cald.

Razi caşcavalul sau mozzarella. întinzi aluatul dospit şi-l pui într-o tavă rotundă termorezistentă tapetată în prealabil cu ulei şi făină.

Presari mozzarella, boiaua dulce, aşezi feliuţele de salam şi coci pizza 20 de minute la foc potrivit. Asezonezi în momentul servirii cu feliuţe de ardei iute roşu şi verde.

Pizza picanta cu salam

Pizza_picanta_cu_salam

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.