Pizza picanta cu topping abundent de branza
PrinteazaPizza picanta cu topping abundent de branza
– pentru aluat:
- 450 g făină
- 50 g gris
- 30 g drojdie
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- 1 vârf de cuţit de sare
- 12-13 linguri ulei de măsline.
Pentru topping:
- 250 g mozzarella
- 400 g roşii la cutie
- 2 linguri pastă de roşii
- sare, piper
- 4 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline cu busuioc
- 100 g salam felii
Preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat cu 220 ml apă călduţă. Acoperiţi aluatul şi păstraţi-l la un loc cald până creşte.Tăiaţi mozzarella felii rotunde. Frământaţi aluatul, împărţiţi-l în 4 şi întindeţi-l.
Aşezaţi cele 4 bucăţi în tăvi tapetate cu hârtie pentru copt, ridicând marginile aluatului. Amestecaţi roşiile cu sarea şi piperul şi aşezaţi-le peste blaturile de pizza. Aşezaţi feliile de mozzarella şi presăraţi parmezanul, apoi stropiţi totul cu ulei de măsline. Lăsaţi pizzele să crească circa 15 minute, încingeţi cuptorul la 225°C.
Coaceţi pizza circa 25 minute. Cu circa 4 minute înainte de a le scoate din cuptor, puneţi şi feliile de salam. Dacă doriţi, ornaţi cu busuioc.
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta de pizza si nu a fost greu de preparat. Eu am folosit salam chorizo.