Pizza cu piept de pui si rozmarin
PrinteazaPizza cu piept de pui si rozmarin din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate, apa, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, usturoi,sare, piept de pui, branza cu mucegai, ceapa rosie, piper roz.
- 200 g făină
- 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei
- 125 ml apă
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri ulei de măsline
Ingrediente topping:
- 1 cană de prune uscate fără sâmburi
- 3 linguri apă
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf rozmarin uscat
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă sare
- 150-200 g piept de pui la grătar
- 80 g brânză cu mucegai albastru
- 1 ceapă roşie
- piper roz
Mod de preparare:
Se prepara aluatul, se sfarama drojdia într-un castron, se adaugă zahăr, 1/3 din cantitatea de apă şi 1 lingură făină. Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.
Apoi se toarnă făina cernută, sare, ulei de măsline şi restul de apă.
Se frământă, apoi se acoperă cu un prosop textil şi se lasă la loc călduţ 1 oră.
Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se decupează cercuri de 8 cm diametru.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pasează prunele cu apă, oţet, ulei, rozmarin, usturoi şi sare; cu acest piure se ung blaturile.
Se aşază deasupra carnea şi brânza, tăiate cubuleţe, precum şi ceapa tăiată felii.
Se presară piper proaspăt pisat. Se coace cca 8 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se servesc fierbinţi.
Pizza cu piept de pui si rozmarin
Pofta buna!