Pizza cu porumb, carnaciori si masline
PrinteazaPizza cu porumb, carnaciori si masline din: făină, drojdie, zahar, lapte, ulei, busuioc sau oregano, sare, masline, cârnăciori subţiri, porumb dulce din conservă, mozzarella, ketchup dulce.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 30 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 pahar lapte
- 3 linguri ulei
- busuioc sau oregano uscat mărunţit
- sare
Ingrediente pentru umplutură şi decor:
- 50 g măsline
- 2 cârnăciori subţiri
- 3 linguri porumb dulce din conservă
- 50 g mozzarella
- ketchup dulce
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc pui drojdia amestecată cu zahărul, 1 lingură făină şi lapte călduţ.
Laşi maiaua să crească la cald, timp de 1/2 oră, apoi o încorporezi în făina rămasă, împreună cu 3 linguri de ulei, busuiocul mărunţit şi sarea.
Frămânţi puţin aluatul, după care îl pui într-un bol uns cu uleiul rămas, îl acoperi şi îl laşi să crească la cald, până îşi dublează volumul.
Tai cârnaţii în rondele, măslinele în felioare şi dai mozzarella pe răzătoarea fină. Intirtzi aluatul în strat de 5-6 mm, pe hârtie de copt.
Cu ajutorul formei pentru fursecuri, tai brăduţi de aluat pe care presari mozzarella rasă şi pui măsline, porumb şi cârnăciori. Coci pizzellele 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Le aduci la masă calde, alături de ketchup dulce sau iute. Cei mici le vor aprecia, cu siguranţă.
Pizza cu porumb, carnaciori si masline
Pofta buna!
Numai cu pizza nu seamana 🙂